North Carolina

Climate Change Interagency Council



July 16, 2019 Meeting

Agenda

Southeastern Center for Contemporary Art – McChesney Scott Dunn Auditorium 750 Marguerite Dr. Winston-Salem, NC 27106

1:30 pm - 4:00 pm

www.secca.org

deq.nc.gov/climate-council

1. W	/elcome	and	Upd	lates	(20	mins)
------	---------	-----	-----	-------	-----	-------

1:30-1:50

- a. Welcoming remarks (John Nicholson, DEQ)
- b. Introductions (Council designees)
- c. Meeting objectives (Sushma Masemore, DEQ)

2. Agency Updates on Oct 1 Deliverables (30 mins)

1:50-2:20

- a. DEQ NC Clean Energy Plan (Section 4)
- b. DOT NC ZEV Plan (Section 5)
- c. DOC Workforce Assessment (Section 6)
- d. DOA Motor Fleet ZEV Plan (Section 7)

3. Section 8 Update - Building Efficiency Improvements (20 mins)

2:20-2:40

- a. Overview of agency activities (Maurice McKinney, DEQ)
- b. Department of Public Safety plans (Paul Braese, DPS)

Section 9 Update – Climate Science, Impacts, Risks, Adaptation, and Resiliency (40 mins)

2:40-3:20

- a. NC Climate Science Report (Kenneth Kunkel and Sarah Champion, NCICS; David Easterling, NOAA)
- b. Resiliency Workshops (Sherri Stanley, DEQ)
- c. NCORR Disaster Recovery Task Force (Marlena Byrne, NCORR)
- d. Regional Resiliency Planning Tool (Andrea Eilers, TJCOG)

Break (10 mins)

5. Public engagement (30 mins)

3:30-4:00

a. Individuals and organizations may provide input to cabinet agencies on their implementation of the EO. Oral presentations will be limited to 2 minutes. Sign-up will be required upon arrival.